Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Βράβευση μαθητών στην πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας (4 Ιανουαρίου 2006)

Βράβευση μαθητών στην πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας (4 Ιανουαρίου 2006)

 

Κύριε Νομάρχα, κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας, κυρία πρόεδρε της ΝΕΠΟΤΑ, αγαπητοί μαθητές, φίλοι γονείς.

Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα σ’ αυτήν την πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας, που λαμπρύνεται από την παρουσία μαθητών μας, πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη ακαδημαϊκοί πολίτες.

Απευθυνόμενος σε σας κύριε  Νομάρχα, σε σας αξιότιμα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμα, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευγενική όσο και συμβολική σας χειρονομία, να βραβεύσετε, στην πρώτη για το 2006 συνεδρίασή σας, τους μαθητές μας που διακρίθηκαν, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή τους σε σχολές με πολύ υψηλές βαθμολογίες, καθώς και τους μαθητές που διακρίθηκαν στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες το 2005.

Ως άνθρωπος της εκπαίδευσης μπορώ με ικανοποίηση να κάνω την διαπίστωση ότι η θαυμάσια δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας , με τον ανιδιοτελή και επίπονο αγώνα των εκπαιδευτικών μας, αναγνωρίζεται , αγκαλιάζεται και εκτιμάται δεόντως από τους φορείς της Δραμινής κοινωνίας.

Τρανή απόδειξη η οργάνωση αυτής της εκδήλωσης που περιποιεί τιμή σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ενώ από την άλλη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ευαισθησία των αρχόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τα δρώμενα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Τα σχολεία μας όμως είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Επηρεάζουν την κοινωνία και επηρεάζονται από αυτήν. Έτσι, τέτοιες ενέργειες σαν τη σημερινή δημιουργούν ένα αίσθημα ικανοποίησης στην εκπαιδευτική κοινότητα προτρέποντας την ταυτόχρονα να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρωτοβουλία σας και σας εύχομαι έργο δημιουργικό στο 2006.

 

Αγαπητά μας παιδιά,

Μετά από επίπονες προσπάθειες τόσων ετών, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών σας, πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό, μένοντας αταλάντευτοι στην πορεία που χαράξατε, παρά τους τόσους πειρασμούς για μια εύκολη ζωή, που μπορούσαν να υπονομεύσουν την πορεία και του χαρακτήρα σας.

Αποτελείτε ζωντανό παράδειγμα για το ότι «όποιος κοπιάζει στο τέλος επιβραβεύεται», καθώς σ’ αυτήν την έντονα ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε τίποτα δεν χαρίζεται. Επαξίως και σεις συνεχίσατε την παράδοση που δημιούργησαν οι φουρνιές των αποφοίτων των προηγούμενων ετών, αφού όλοι πια γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια οι Δραμινοί μαθητές, παρουσιάζουν αξιοζήλευτες επιδόσεις, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή σε σχολές με κύρος και με πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι κερδίσατε μια σημαντική μάχη, , αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποπροσανατολίζει, αφού στο μέλλον θα κληθείτε να δώσετε και άλλες αποφασιστικές μάχες για την περάτωση των σπουδών σας, την επαγγελματική σας αποκατάσταση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας, ώστε να κατακτήσετε την προσωπική σας γαλήνη και ευτυχία και να γίνετε, έντιμοι και ενεργοί πολίτες.

Σας εύχομαι να επιτύχετε αντιμετωπίζοντας αυτές τις δυσκολίες με το ίδιο σθένος και το ίδιο ήθος, αντλώντας από τη φαρέτρα τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία γαλουχηθήκατε στη σχολική σα ζωή κατακτώντας τελικά το «ευ ζην»

Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου