Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ημερίδα 12/4/2005

 


Διοργάνωση ημερίδας Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα: «Το σχολείο σε κίνηση»
Σας ενημερώνουμε, ότι στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διοργανώνεται, ημερίδα τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και ώρα 11:00 με θέματα:

1. Παρουσίαση της σχολικής ταινίας «κοίτα ποιοι μιλάνε» του Ε Λ Καλαμπακίου από τον καθηγητή Στέλιο Λαζαρίδη

2. Εισήγηση από το Δντή του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους κ. Αντώνη Παπαδόπουλο

3. Χοροί και τραγούδια του Nομού Δράμας ( Καλή Βρύση, Βώλακας, Πύργοι, Πετρούσα, Ξηροπόταμος και Μοναστηράκι) Εισήγηση, διδασκαλία: Καρατζόγλου Αλέξανδρος αποσπασμένος καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

4. Παρουσίαση προγράμματος διοργάνωσης μαθητικών αγώνων χορού στη Δράμα

5. Πασχαλινό CD από το Γυμνάσιο Φωτολίβους

Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΑΣΤΥΑΝΑΞ ΚΥΡΤΣΗΣ 


Στα θέματα του κινηματογράφου και του χορού ήταν αφιερωμένη η ημερίδα που διοργάνωσε η Δ/θμια Εκπ/ση Δράμας 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο νομαρχιακός Σύμβουλος και αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης κ. Αργύρης Πατακάκης συγχάρηκε τους μαθητές και τους καθηγητές για τις όμορφες πρωτοβουλίες τους και τόνισε την προσπάθεια που θα έπρεπε να γίνει στους μαθητές και στα σχολεία για τη εκλέπτυνση του γούστου τους και των ενδιαφερόντων τους. Η ενασχόληση με την τέχνη, τον κινηματογράφο, το χορό θα πετύχει τη βελτίωση της αισθητικής τους και των τηλεοπτικών προτιμήσεων τους.

Κύριοι συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη διοργάνωση αυτή, που γίνεται στα πλαίσια ενός ευαίσθητου και συνάμα πολύ σημαντικού τομέα του πολιτισμού.
Η Διεύθυνση και εμείς όλοι στηρίζουμε κάθε προσπάθεια μαθητών και καθηγητών και ενισχύουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξη όλων αυτών των ενδιαφερόντων στο σχολείο, αλλά και έξω από αυτό,

Περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, τη δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου στη Δράμα. αλλά και το περαιτέρω ενδιαφέρον για τα ήδη υπάρχοντα.
Σήμερα θα ακούσουμε από τους πιο ειδικούς δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα για την περιοχή μας.
Για τον κινηματογράφο και τους παραδοσιακούς χορούς της Δράμας.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους καθηγητές του Ε.Λ. Καλαμπακίου για τη δημιουργία τους. Γνωρίζουμε ότι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου